medewerker aan het woord

"Je wordt gestimuleerd om jezelf te ontwikkelen. Er worden veel cursussen georganiseerd."

Peter Witvliet • Belastingadviseur

Peter Witvliet is 54 jaar oud. Hij is sinds 1990 in dienst als Belastingadviseur bij Flantúa.

peter-liggend
peter

“Een fijne werksfeer, met veel aandacht voor opleiding en begeleiding. Je kan bij iedereen binnenstappen en je wordt gestimuleerd in je persoonlijke ontwikkeling!”

Peter Witvliet - Belastingadviseur

Flantúa

“Bij Flantúa werk ik ruim negen jaar. Maar ik ben in 1990 al begonnen bij de voorganger, die door Flantúa is overgenomen. Voor de bedrijfscultuur heeft die overname overigens weinig verschil gemaakt. Ik heb HEAO Bedrijfseconomie gedaan: cijfers hebben me altijd geboeid! Tijdens mijn opleiding heb ik stagegelopen bij een groot kantoor. Ik was er al snel achter dat mijn voorkeur uitgaat naar persoonlijker en minder massaal. Na mijn studie heb ik een open sollicitatie gedaan bij de voorganger van Flantúa. De tijdgeest is in die jaren sterk veranderd, maar de sfeer is informeel gebleven: weinig hiërarchisch en je krijgt veel verantwoordelijkheden!”

Verantwoordelijkheden

“Als relatiebeheerder heb ik intensief contact met cliënten. En er komt veel fiscaal werk bij: ik ben de belastingspecialist hier op het kantoor in Geldermalsen. Dat fiscale werk varieert van een eenvoudige vraag, tot een uitgewerkte case over een overname of herstructurering. Ik ben vaak in overleg met ons kantoor in Nieuwegein. Verder maak ik jaarrekeningen op en wordt advisering steeds belangrijker.”

Ontwikkeling

Er wordt veel nadruk op opleiden gelegd bij Flantúa. Je wordt gestimuleerd om jezelf te ontwikkelen. Er worden veel cursussen georganiseerd. Ik heb zelf ook nog een post Hbo-opleiding gevolgd. Flantúa investeert flink in communicatietrainingen. Sommige cliënten komen al over de vloer zolang ik hier werk. Met hen heb ik heel vanzelfsprekend contact. Dat is een kwestie van inschatten en aanvoelen. We hebben een heel erg divers klantenbestand, met verschillende achtergronden. Dan is het nuttig om te leren hoe je goed met elkaar kan communiceren.”

Cultuur

“Informeel. Dat is het beste woord om de cultuur te omschrijven. Klanten lopen vaak binnen, zonder afspraak. De deur staat ook altijd open, dus de drempel is laag. En de klanten ervaren dat als prettig! Er zijn natuurlijk ook mensen die wel een afspraak maken. We zijn wat dat betreft net een kameleon: we passen ons makkelijk aan!”

“De bedrijfsuitjes zijn tot in de puntjes verzorgd! Meestal zijn de partners ook uitgenodigd en het is sowieso leuk om iedereen te zien en te spreken. Het is goed voor de onderlinge band, net als de diners na afloop van de plenaire bijeenkomsten én de Kerstborrel!”

Persoonlijk

“Ik ben al dertig jaar getrouwd en we hebben twee kinderen: mijn zoon is 26 jaar oud en studeert geneeskunde. Mijn dochter is 22 jaar oud en heeft haar diploma vrijetijdskunde gehaald. Zij werkt voor de KNVB, en dat komt goed uit: voetbal is mijn grote hobby! Niet actief, maar passief, als volger. Feyenoord is mijn club en ik ben ook fan van het Nederlands Elftal. Dankzij mijn dochter heb ik afgelopen jaren al veel wedstrijden bezocht. Ik hou ook van concerten: mijn muzikale voorkeur ligt bij rockmuziek, zoals Queen en Meatloaf!”

Alle verhalen →
Wij stimuleren jou jezelf te ontwikkelen.