medewerker aan het woord

"Bij Flantua word je als mens gezien: iedereen kent elkaar."

Annelies van Driel • Belastingadviseur

Annelies van Driel is 33 jaar oud. Zij is sinds … in dienst als Belastingadviseur bij Flantua.

annelies
annelies-staand

“Overzichtelijk, korte lijnen en ruimte om te groeien. Er wordt rekening gehouden met je persoonlijke voorkeuren en kwaliteiten, maar je moet ook generalist zijn. Het werk is afwisselend en uitdagend!”

Annelies van Driel - Belastingadviseur

Flantua

“Mijn binnenkomst bij Flantua is tweeledig. Ik kende Flantua al, omdat mijn vader één van de vennoten is. Anderzijds was ik vooral op zoek naar een uitdaging waarin ik mijn betrokkenheid kwijt kan. Tijdens mijn studie Fiscaal Recht heb ik bij een groot kantoor gewerkt, waar ik weinig zelfstandig kon zijn. Bij Flantua is dat anders, dat is inherent aan een overzichtelijke organisatie: dan moet je wel met elkaar mee. Flantua biedt de mogelijkheid om jezelf snel en goed te ontwikkelen. Je krijgt meer kansen en meer verantwoordelijkheden. Ik had mijn opleiding inmiddels achter de rug en Flantua had een vacature. De lijnen waren kort en ik wist waarnaar ik op zoek was. Dat heeft goed uitgepakt!”

Verantwoordelijkheden

“Als Belastingadviseur hou ik me bezig met allerhande fiscale vraagstukken. Ik doe aangiftes en ik ben vaak in dialoog met de belastingdienst. Bijvoorbeeld wanneer zij vragen hebben over de herstructurering van een eenmanszaak naar een BV, die wij hebben uitgevoerd. Er is veel afstemming mogelijk met de belastingdienst. Mijn baan is erg gevarieerd: ik denk mee met cliënten en ik ben uitvoerend.”

Ontwikkeling

“Mijn ontwikkeling heeft plaats ‘on the job’. Ik leer nog elke dag. Ik leer van mijn verantwoordelijkheden. Bij Flantua ligt veel nadruk op communicatie. We ondersteunen ondernemers bij hun administratie, maar onze dienstverlening gaat verder. We denken mee, dragen mogelijkheden aan. Het adviseren wordt steeds belangrijker, maar die adviezen moet je ook goed kunnen beargumenteren. Je kan beter vooraf goed adviseren, dan achteraf een probleem oplossen! In opdracht van de beroepsorganisatie behaal ik jaarlijks vaktechnische punten voor de Permanente Educatie. Ik vind het heel goed dat Flantua je voortdurend stimuleert om jezelf te ontwikkelen, waar je interesse ook naar uitgaat. Ze maken een persoonlijk plan met je!”

Cultuur

“In een fijne sfeer streven naar kwaliteit en ambitie. Waarbij de persoon nooit uit het oog wordt verloren… Bij Flantua word je als mens gezien: iedereen kent elkaar. Er is geen scheiding tussen verschillende disciplines.”

“Ameland was een ‘groot uitje’: iedereen was er, inclusief partners! Dat hoef je niet te organiseren als kantoor, maar het is wel van toegevoegde waarde! Het is tekenend voor de sfeer dat iedereen blijft voor het afsluitende diner na afloop van de plenaire bijeenkomsten, terwijl dat niet verplicht is!”

Persoonlijk

“Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Inmiddels speel ik bij Noordeloos. Ik kom uit Lexmond en ben daar begonnen met voetbal, maar ik heb in de loop der jaren bij een aantal verenigingen gespeeld. Inmiddels ben ik op elke positie inzetbaar in het derde! Daarnaast ben ik actief in de kerk en voor Unicef. Ik schrijf ook fiscale artikelen voor vaktijdschriften.”

Alle verhalen →
Wij stimuleren jou jezelf te ontwikkelen.