medewerker aan het woord

"Ik krijg de kans om heel ver door te groeien. Dat is ook mijn ambitie!"

Alex van Loon • Gevorderd assistent Accountant

Alex van Loon is 24 jaar oud. Hij is sinds 2016 in dienst als Gevorderd assistent Accountant bij Flantúa.

alex-liggend
alex

“Het is een stimulerende werkomgeving. Als je op zoek bent naar een werkgever die jouw persoonlijke ontwikkeling vooropzet, hoef je niet verder te zoeken!”

Alex van Loon - Gevorderd assistent Accountant

Flantúa

“Het begon omdat ik de schoolbanken beu was. Ik ging actief op zoek naar werk, met het idee in de avonden een opleiding te volgen. Op internet kwam ik bij Flantúa terecht. Zij boden een opleiding in combinatie met werk. Mijn vorige opleiding was Hbo Bedrijfseconomie. Dat was een mooie samenloop met de opleiding accountancy bij Flantúa. Ik had na het eerste sollicitatiegesprek onmiddellijk een goed gevoel. Met name de combinatie van werken en leren sprak me aan. Ik ben bij Flantúa in een stimulerende omgeving terecht gekomen: ze willen het beste uit mij halen!”

Verantwoordelijkheden

“Ik heb een breed takenpakket: het samenstellen van jaarrekeningen, adviesgesprekken met cliënten over herstructureringen of het inrichten van een administratie. En ik hou me bezig met relatiebeheer, waarbij ik het aanspreekpunt ben voor cliënten.”

Ontwikkeling

“Wat ik vooral heel mooi vind is dat je bij Flantúa je eigen ontwikkeling in de hand hebt. Je krijgt kansen wanneer je aantoont dat je er klaar voor bent. Ik begin hier met een opleiding, maar ik krijg de kans om heel ver door te groeien. Dat is ook mijn ambitie! Er wordt regelmatig geëvalueerd. Wat zijn mijn competenties, waar liggen mijn doelen? Er wordt heel concreet aan mijn ontwikkeling gewerkt. De cursus communicatie is terugkerend, daar wordt veel aandacht aan besteed. Dan zijn er ook allerlei vaktechnische trainingen, zoals analyse en consolideren.”

Cultuur

“De bedrijfscultuur zou ik als resultaatgericht omschrijven. Maar niet op een manier dat je direct op een resultaat wordt afgerekend. Er wordt gestuurd op budgetten, maar de omgang is informeel. Dat bevalt me uitermate goed! Ik heb het gevoel dat iedereen er alles aan doet om je verder te helpen, dat ze in je investeren.”

“De uitstapjes met de zaak zijn zeer goed verzorgd. De sfeer is heel ontspannen en gezellig. Het is prettig om met de collega’s van alle vestigingen op een ongedwongen manier samen te komen. Het is goed voor de teamspirit! Tijdens de plenaire bijeenkomsten die twee keer per jaar voor alle medewerkers worden georganiseerd, bespreken we de resultaten en de strategie. Die middagen worden met een gezamenlijk diner afgesloten: dat is ook erg gezellig!”

Persoonlijk

“In mijn vrije tijd doe ik dagelijks aan fitness! Krachttraining, cardio… Ik heb het echt nodig om me uit te leven na mijn werk, dan ben ik ‘klaar met de computer’! En ik ga graag naar hardcore feesten. In het tweede kwartaal van 2021 ga ik in mijn eigen huis in Gorinchem wonen!”

Alle verhalen →
Wij stimuleren jou jezelf te ontwikkelen.