actueel

"Iedere nieuwe medewerker krijgt een concreet ontwikkelplan"

In 12 jaar ontwikkelde Wilmer Bor zich van stagiair tot partner-vennoot. Pas toen hij stage liep, zag hij de verbanden en daarna ging het snel met zijn carrière. Wilmer geeft aan dat er binnen Flantúa uitzonderlijk veel ruimte is voor opleiding.

Ontwikkelplan

“In onze branche kon je vroeger pas stappen zetten als je naar een volgende werkgever ging. Dat is bij Flantúa anders: wij gaan graag een lange werkrelatie aan met mensen en daarom bieden wij een helder perspectief. Dat doen we met een concreet ontwikkelplan voor elke medewerker. We leggen in dit plan vast wat we van hen verwachten en andersom.”

Veelzijdig werk

“Iedereen kan bij ons klant worden, maar het liefst willen we vaktechnisch uitdagende bedrijven vanaf 5 medewerkers. Ik doe zelf de acquisitie van deze bedrijven. Dat betekent dat nieuwe medewerkers direct al complexer werk hebben dan wanneer je begint met de administratie van zzp’ers. Die ziten er heus wel tussen en die waarderen we ook, maar bij ons weet je zeker dat je meer mag doen.”

Van stagiair naar partner-vennoot

"Binnen 12 jaar werd ik partner-vennoot. In andere organisaties moet je dan grijze haren hebben, Flantúa gaf mij het vertrouwen toen ik slechts dertig was. In deze functie doe ik veel adviestrajecten, met als specialisatie winstoptimalisatie. Daarin kijken we voor bedrijven naar fiscaliteit, (juridische) structuren en bedrijfseconomische zaken. Ook houd ik mij bezig met de aan- en verkoop van bedrijven. Organisatorisch gezien bepaal ik mede de strategie van Flantúa en doe ik acquisitie. Als acquisitie geven wij vaak een second opinion over de financiële situatie van bedrijven. En dat werkt."

Aandacht voor opleiding

“Ik begon hier als stagiair en ineens zag ik de verbanden en ging alles veel beter, ook in mijn studie. Na de stage stapte ik over op een duaal traject en volgde ik een master AA accountant. Deze zijn allebei door Flantúa betaald. Toen ik accountant werd, vroeg het management van Flantúa mij gelijk of ik interesse had om vennoot te worden. Ik zei ja en ook mijn managementopleiding werd betaald door Flantúa. Dit is écht heel anders dan bij mijn studiegenoten, die hebben enorm veel moeite moeten doen om een opleiding vergoed te krijgen. En ik heb het ook erg getroffen met mijn praktijkbegeleiding hier.”

Vrijheid

“Je krijgt veel vrijheid om te bepalen wanneer je werkt. We hebben geen harde targets in de vorm van een minimum aantal te werken uren en je hebt geen overwerkuren zoals elders contractueel verplicht is. Ook kun je bij ons 32 uur werken. Daarnaast gaan wij één keer per jaar met het hele kantoor plus partners een weekendje weg. Verder hebben we meerdere informatie-bijeenkomsten per jaar, waarop we elkaar zien. En heeft elk kantoor zijn eigen dingen: in Nieuwegein hebben we bijvoorbeeld een vrijmibo.”

Waar anderen ophouden pakken wij door.